Gobice Wipe It
    Krpe Wipe It
    Oprema Wipe It
    Zaščitni nanopremazi
    O podjetju
Nanopremaz za steklo in keramiko

Nanopremaz za steklo in keramiko

Premaz na osnovi nanotehnologije ščiti površine pred umazanijo. Površina odbija tako vodo, kot tudi oljne snovi. Madežev je zato do 90% manj, ostale pa zaradi slabega oprijema enostavno odstranimo z mokro krpo, brez uporabe čistil. Tako je zaščitene površine potrebno redkeje čistiti.

100ml

18.30 €

Dodatne informacije

Premaz se uporablja za zaščito WC školjk, keramičnih umivalnikov, tuš kabin, talnih in stenskih keramičnih ploščic, oken...

Za čiščenje steklokeramične plošče, po kateri se vam je razlila prevrela hrana, boste potrebovali le mokro krpo.

Po nanosu je površina prevlečena s tremi samo-organiziranimi plastmi, katerih delci so manjši od valovne dolžine vidne svetlobe. Premazana površina je zato na videz popolnoma nespremenjena.

Voda oziroma druga umazanija se na površini, zaščiteni z nanopremazom ne razlije, temveč se oblikuje v kapljice, kar ji preprečuje vstop v pore materiala in s tem globinsko onesnaženje. Pore so delno zaščitene tudi še potem, ko voda ne ostane več v kapljicah, vendar takrat priporočamo ponoven nanos zaščite.

Prednosti nanopremaza

Podaljša življenjsko dobo zaščitenih materialov.

Vodo in olje-odbojna površina.

Omogoča enostavno in ne-pogosto čiščenje.

Brez mehanske obrabe traja zaščita več kot tri leta.

Izredno učinkovit pri zelo tankem nanosu.

Preventivna zaščita pred bakterijami, algami in mahom.

Odporen na slano vodo, sol in kisel dež.

Ne vsebuje silikona, voska ali olj.

UV stabilen.

Material ne drsi.

Nanašanje

Nanopremaz za steklo in keramiko suši kožo zato priporočamo, da pri delu uporabljate gumijaste rokavice.

Priprava površine: Vsako nanašanje nanopremaza zahteva zelo dobro predhodno čiščenje površine, saj je od tega zelo odvisna kvaliteta zaščite. Površina mora biti čista in suha, na njej ne sme biti mastnih madežev. Za čiščenje priporočamo organsko čistilo npr: izopropanol ali aceton. Če uporabljate katerega od običajnih čistil morate površino dobro sprati z vodo, da popolnoma odstranite detergente, ki lahko škodijo nanopremazu.

Nanašanje: Nanopremaz nanašamo s krpico, s krožnimi gibi. Nanopremaz se mora sušiti vsaj 15 minut. če je vlažnost zelo visoka se čas sušenja lahko podaljša na nekaj ur. Po sušenju premazane površine še spoliramo. Sušenje premaza nato poteka še 2-3 ure, najbolje pa je, da se premazanih površin ne dotikamo 24 ur. Pri temperaturi nad 30°C premaz uporabljajte le na manjših površinah.

Temperatura nanašanja: Med 5 in 40°C.

Poraba premaza: Med 10 in 15ml na kvadratni meter.

Čiščenje zaščitenih površin

Ker se umazanija in vodni kamen le rahlo sprime s površino za čiščenje potrebujemo le mokro krpo in vodo. Če opazite poslabšanje učinka, lahko uporabite kis ali kako nevtralno čistilo. Zaščitene površine morajo biti, tako kot nezaščitene, redno čiščene.

Zaščitni nanopremazi - vsi izdelki

18.30 €

18.30 €

18.30 €

18.30 €

24.00 €

36.00 €